Malzemeler:
• 100 gr tereyagi
• 150 gr margarin
• 1 Türk kahvesi fincani ayçiçek yagi
• 3 yemek kasigi pudra sekeri
• 4 yemek kasigi nisasta
• Alabildigi kadar un
• 100 gr tereyagi
• 150 gr margarin
• 1 Türk kahvesi fincani ayçiçek yagi
• 3 yemek kasigi pudra sekeri
• 4 yemek kasigi nisasta
• Alabildigi kadar un
*Üzeri için: pudra sekeri
Hazirlanisi:
1. Tereyagini, margarini, ayçiçek yagini, pudra sekerini ve nisastayi bir kabin içine alip krema haline getirin
2. Üzerine azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
3. Hamur ne çok yumusak ne de çok sert olmali!
4. Elde etmis oldugunuz hamuru sosis haline getirip üzerini boydan boya bir çatal yardimiyla çizin ve dilediginiz büyüklükte parçalara kesin
5. Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6. Kurabiyeler pisip tamamen soguduktan sonra pudra sekeriyle servis edin
1. Tereyagini, margarini, ayçiçek yagini, pudra sekerini ve nisastayi bir kabin içine alip krema haline getirin
2. Üzerine azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
3. Hamur ne çok yumusak ne de çok sert olmali!
4. Elde etmis oldugunuz hamuru sosis haline getirip üzerini boydan boya bir çatal yardimiyla çizin ve dilediginiz büyüklükte parçalara kesin
5. Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6. Kurabiyeler pisip tamamen soguduktan sonra pudra sekeriyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder