Malzemeler:
- 250 gr un
- 250 gr un
- 130 ml su
- 7 gr tuz
- 5 gr yas maya
- 20 gr toz seker
- 25 ml sizma zeytinyagi
Iç harci için:
- 200 gr tahin
- 100 gr toz seker
- 50 ml su
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarisi
- susam
Hazirlanisi:
1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yaklasik 10 dakika yogurun
1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yaklasik 10 dakika yogurun
2. Üzerini bir bezle örtüp 10 dakika oda isisinda mayalandirin
3. Mayalanan hamuru 3 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve tekrar 10 dakika mayalandirin
4. O arada iç harcini hazirlayin, bütün malzemeleri bir kaba alip karistirin
5. Her bir bezeyi ellerinizle acip büyük bir yuvarlak elde edin ve üzerine iç harcindan sürüp rulo seklinde sarin
6. 10 dakika bu sekilde mayalandirip ruloyu avup iciyle uzatin ve bir ucundan dolayip ruloyu tamamlayin
7. Yagli kagitla kaplanmis tepsiye alin ve 20 dakika daha mayalandirin
8. Üzerine yumurta sarisi sürün ve susam serpip önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 25-30 dakika pisirin
9. Ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder