Malzemeler:
- 40 adet kara lahana yapragi
- 250 gr kiyma
- 1 su bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, nane, pul biber
- 40 adet kara lahana yapragi
- 250 gr kiyma
- 1 su bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, nane, pul biber
Sosu için:
- 5 su bardagi et suyu
- 2 dis sarimsak
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Tuz
- 5 su bardagi et suyu
- 2 dis sarimsak
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Lahanalari bol suda 3-4 dakika haslayin ve soguk suya alin
2. Iç malzemesi için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
3. Yapraklarin saplarini kesin, çöpe atmayin, sarimsaklarla birlikte tencerenin dibine yerlestirin
4. Lahanalari harçla sarin ve tencereye dizin
5. Üzerine kalan yapraklari örtün ve bir tabak koyun (agirlik yapmasi için)
6. Salçali et suyunu, tuzu ve yagi ilave edip karistirip sarmalarin üzerine gezdirin
7. Kisik ateste yaklasik 45-60 dakika kadar pismeye birakin
8. Sarmalar pistikten sonra dinlendirin ve ilik servis edin
1. Lahanalari bol suda 3-4 dakika haslayin ve soguk suya alin
2. Iç malzemesi için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun
3. Yapraklarin saplarini kesin, çöpe atmayin, sarimsaklarla birlikte tencerenin dibine yerlestirin
4. Lahanalari harçla sarin ve tencereye dizin
5. Üzerine kalan yapraklari örtün ve bir tabak koyun (agirlik yapmasi için)
6. Salçali et suyunu, tuzu ve yagi ilave edip karistirip sarmalarin üzerine gezdirin
7. Kisik ateste yaklasik 45-60 dakika kadar pismeye birakin
8. Sarmalar pistikten sonra dinlendirin ve ilik servis edin
NOT: Tadini tam almak istiyorsaniz sicak servis etmeyin, ilinmasini bekleyin.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder