Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyagi
- 5 gr kabartma tozu
- 75 gr pudra sekeri
- Alabildigi kadar un
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyagi
- 5 gr kabartma tozu
- 75 gr pudra sekeri
- Alabildigi kadar un
*Serbet için:
- 400 gr toz seker
- 400 ml su
- 3 damla limon suyu
- 400 gr toz seker
- 400 ml su
- 3 damla limon suyu
*Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
- Findik
- 1 adet yumurta sarisi
- Findik
Hazirlanisi:
1. Serbet için bütün malzemeleri tencereye alip kaynatin ve kenara alin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip 5 dakika yogurun
3. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip yuvarlayin ve üzerlerine biraz bastirip firin tepsisine dizin
4. Sekerparelerin üzerlerine birer adet findik yerlestirin, yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
5. Tatli nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Soguk serbeti sicak tatlinin üzerine dökün ve en az 1 gece dinlendirdikten sonra servis edin
1. Serbet için bütün malzemeleri tencereye alip kaynatin ve kenara alin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip 5 dakika yogurun
3. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparip yuvarlayin ve üzerlerine biraz bastirip firin tepsisine dizin
4. Sekerparelerin üzerlerine birer adet findik yerlestirin, yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
5. Tatli nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Soguk serbeti sicak tatlinin üzerine dökün ve en az 1 gece dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder