4 Kasım 2021 Perşembe

KIYMALI TAGLIATELLE MAKARNA




Malzemeler:
- 500 gr haslanmis makarna
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 adet yesil biber
- 300 gr yagsiz dana kiyma
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardagi sicak su

Hazirlanisi:
1. Kiymayi yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2. Üzerine yemeklik dogranmis sogani ve biberleri ekleyin ve soganlar pembelesene kadar sotelemeye devam edin
3. Salçalari, baharatlari, ince kiyilmis taze maydanozu ve sicak suyu ilave edip bir tasim kaynattiktan sonra haslanmis makarnayi kiymali harca ekleyin
4. Kiymali makarnayi güzelce karistirdiktan sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

1 yorum: