Malzemeler:
- 2 adet karnabahar
- ½ bas sarimsak
- 2 adet havuç
- 2 adet karnabahar
- ½ bas sarimsak
- 2 adet havuç
- 4 s.b. sirke
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker
- 1 avuç nohut
- 9 s.b. su
- 10 y.k. tuz
- 10 y.k. toz seker
- 1 avuç nohut
Hazirlanisi:
1. Kavanozun/bidonun dibine nohutu ve 3-4 dis sarimsagi koyun
2. Karnabaharlari ve havuçlari dilediginiz sekilde dograyip kavanoza/bidona arada bosluk kalmayacak sekilde yerlestirin
3. Aralarina bir kaç dis sarimsak ilave etmeyi ihmal etmeyin
4. Üzerine tekrar 2-3 dis sarimsak ekleyin
5. Ayri bir kabin içinde suyunu hazirlayin. Suyu için sirkeyi, önceden kaynatilmis ve sogutulmus suyu, toz sekeri ve tuzu karistirin. Bu soguk karisimi sebzelerin üzerine ilave edin
6. Kavanozun/bidonun kapagini iyice kapatin ve yaklasik 1 ay kadar serin ve karanlik bir yerde muhafaza ettikten sonra açip tüketebilirsiniz
1. Kavanozun/bidonun dibine nohutu ve 3-4 dis sarimsagi koyun
2. Karnabaharlari ve havuçlari dilediginiz sekilde dograyip kavanoza/bidona arada bosluk kalmayacak sekilde yerlestirin
3. Aralarina bir kaç dis sarimsak ilave etmeyi ihmal etmeyin
4. Üzerine tekrar 2-3 dis sarimsak ekleyin
5. Ayri bir kabin içinde suyunu hazirlayin. Suyu için sirkeyi, önceden kaynatilmis ve sogutulmus suyu, toz sekeri ve tuzu karistirin. Bu soguk karisimi sebzelerin üzerine ilave edin
6. Kavanozun/bidonun kapagini iyice kapatin ve yaklasik 1 ay kadar serin ve karanlik bir yerde muhafaza ettikten sonra açip tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder