Malzemeler:
- 12 adet mandalina kabugu
- 6 adet mandalinanin meyvesi
- 3 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi su
- ¼ adet limonun suyu
- 12 adet mandalina kabugu
- 6 adet mandalinanin meyvesi
- 3 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi su
- ¼ adet limonun suyu
*Kabuklari haslamak için su
Hazirlanisi:
1. Mandalina kabuklarinin iç kisimlarindaki beyaz parçalari temizleyin ve minik küpler halinde kesin
2. Kabuklari su dolu tencereye alip 2 dakika kadar kaynatin ve suyunu süzün
3. Ayni islemi bir kez daha tekrarlayin ve yine suyunu süzün
4. Haslanmis mandalina kabuklarini, mandalina meyvesini, sekeri suyu ve limon suyuyla birlikte tencereye alip kaynamaya birakin
5. Reçel suyunu çekip hafif kalinlastiginda altini kapatin, kavanozlara bölüstürüp kapaklarini kapatin ve oda isisinda sogumaya birakin
6. Sogumus olan mandalina reçelini soguk ve karanlik ortamda muhafaza edin
1. Mandalina kabuklarinin iç kisimlarindaki beyaz parçalari temizleyin ve minik küpler halinde kesin
2. Kabuklari su dolu tencereye alip 2 dakika kadar kaynatin ve suyunu süzün
3. Ayni islemi bir kez daha tekrarlayin ve yine suyunu süzün
4. Haslanmis mandalina kabuklarini, mandalina meyvesini, sekeri suyu ve limon suyuyla birlikte tencereye alip kaynamaya birakin
5. Reçel suyunu çekip hafif kalinlastiginda altini kapatin, kavanozlara bölüstürüp kapaklarini kapatin ve oda isisinda sogumaya birakin
6. Sogumus olan mandalina reçelini soguk ve karanlik ortamda muhafaza edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder