28 Kasım 2021 Pazar

SOSLU ET YANINDA SARIMSAKLI BULGUR PILAVI VE SEBZE SOTE




Malzemeler:
Tas kebabi:
- 500 gr sotelik dana eti
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 1 adet sogan
- 2-3 adet havuç
- 1 yemek kasigi hardal
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber
- Tuz, karabiber
- Sicak su

Sarimsakli bulgur pilavi:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi margarin veya tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 çay kasigi sarimsak tozu
- Tuz

Sebze sote:
-1 kase karnabahar
- 1 kase brokoli
- 1 kase kirmizi ve sari paprika biber
- 1 kase havuç
- 1 kase yesil fasulye
- 3 y.k. zeytinyagi
- Tuz


Hazirlanisi:
1. Eti 5 dakika yagda kavurup bir kaba alin ve üzerine unu döküp karistirin
2. Havuçlari iri sekilde dograyip ayni tencerede yaklasik 2 dakika kadar soteleyin ve salçasini ekleyin
3. Hardali ve baharatlari katip 1 dakika kadar daha kavurun
4. Etleri ve sicak suyunu ilave edip kisik ateste 1 saat kadar pisirin (ara ara pisip pismedigini kontrol edin, gerekirse daha az veya daha fazla pisirin)
5. Iyice pisen yemegin altini kapatip biraz dinlendirin ve daha sonra sicak servis edin

1. Sarimsakli pilav için yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ekleyip bir miktar kavurun
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve sarimsak tozunu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin

1.  Sebzeleri bir miktar (dise dokunur sekilde olacak kadar) hafif tuzlu suda haslayin
2. Suyunu süzüp kenara alin
3. Ayni tencereye zeytinyagini alip üzerine hafif haslanmis sebzeleri ekleyin
4. Istege göre üzerine bir miktar daha tuz serpip biraz soteleyin
5. Karisik sebze sotesini sicak, ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder