Malzemeler:
- 1/2 kg asma yapragi
- 1,5 su bardagi pirinç
- 200 gr dondurulmus visne
- 1 su bardagi visne suyu
- 2 adet sogan
- 1 su bardagi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi kus üzümü
- 2 yemek kasigi çam fistigi
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi yenibahar
- 1 tatli kasigi tarçin
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet dereotu
- Karabiber
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Ince kiyilmis soganlari yagda soteleyin ve üzerine fistiklari ekleyin
2. Fistiklar renk almaya basladiginda pirinçleri katip kavurmaya devam edin
3. Baharatlari ve kus üzümünü ekleyin ve 1 su bardagi su ilave edip suyu cekene kadar pismeye birakin
4. Pirinçler suyunu çektiginde atesten alip ince kiyilmis taze baharatlari ve visneleri karistirin
5. Yapraklari harçla sardiktan sonra tencereye dizin, üzerine visne suyunu ve sicak su gezdirip bir tabakla örtün
6. Kisik ateste yaklasik 30 dakika pisirdikten sonra 2 saat dinlendirip öyle servis edin
NOT: Bu tarif için sevgili Ömür Akkor'a tesekkür ederiz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder