Malzemeler:
- 4 adet patates
- 3 adet kabak
- 4 adet patates
- 3 adet kabak
Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tatli kasigi kimyon
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
Sosu için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 4 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi chili oil
- 4 su bardagi sicak su
- 1 cay kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuzlu sebze cesnisi
- Karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 4 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 cay kasigi chili oil
- 4 su bardagi sicak su
- 1 cay kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuzlu sebze cesnisi
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun
2. Köfteleri sekillendirip bir kenara alin
3. Sebzeleri yikayip halka halka dilimleyin
4. Ayri bir tencerede sos malzemelerini kavurun ve üzerine suyunu ilave edip kaynamaya alin
5. Hazir olan sosun yarisini firin kabina yayip üzerine sirasiyla köfte ve sebzelerden olusacak sekilde malzemeleri dizin
6. Kalan sosu üzerine gezdirip alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
7. Daha sonra yemegin üzerini açip yaklasik 15 dakika tekrar firina verin ve üzeri kizarinca sicak servis edin
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun
2. Köfteleri sekillendirip bir kenara alin
3. Sebzeleri yikayip halka halka dilimleyin
4. Ayri bir tencerede sos malzemelerini kavurun ve üzerine suyunu ilave edip kaynamaya alin
5. Hazir olan sosun yarisini firin kabina yayip üzerine sirasiyla köfte ve sebzelerden olusacak sekilde malzemeleri dizin
6. Kalan sosu üzerine gezdirip alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 45-50 dakika pisirin
7. Daha sonra yemegin üzerini açip yaklasik 15 dakika tekrar firina verin ve üzeri kizarinca sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder