Malzemeler:
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 1 su bardagi kirmizi mercimek
- 2 su bardagi sicak su
- 1 cay kasigi zerdecal
- 1 adet kirmizi sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi süzme yogurt
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1 dis sarimsak
- Tuz
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Dereotu
- Kirmizi pul biber
Hazirlanisi:
1. Yikanmis mercimekleri, sicak suyu ve zerdecali bir tencereye alip pismeye birakin
1. Yikanmis mercimekleri, sicak suyu ve zerdecali bir tencereye alip pismeye birakin
2. Mercimekler suyunu cektiginde atesten alin ve sogumaya birakin
3. Ayri bir tavada ince dogranmis sogani yagda renk alana kadar kavurun ve mercimeklere ekleyin
4. Tuzunu ilave edip servis tabagina alin ve üzerine sarimsakli yogurt yayip baharatlarla süsleyip servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder