Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi aycicekyagi/ zeytinyagi
- 1,5 su bardagi süt
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 su bardagi misir unu
- 1 su bardagi un
- 10 gr kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 cay bardagi aycicekyagi/ zeytinyagi
- 1,5 su bardagi süt
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 3 su bardagi misir unu
- 1 su bardagi un
- 10 gr kabartma tozu
- 1 dal pirasa
Hazirlanisi:
1. Bir kabin icinde yumurtalari ve yagi yaklasik 2 dakika kadar cirpin
2. Sütü, tuzu ve toz sekeri ekleyip cirpmaya devam edin
3. Misir ununu, unu, kabartma tozunu ve ince kiyilmis pirasalari ilave edip kivamli bir hamur elde edin
4. Yaglanmis bir firin kabina yayin
5. Misir ekmegini önceden isitilmis 180°C derecelik firinda pisirin
6. Pistikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ve istege göre tost makinesinde kizartip sicak servis edin
1. Bir kabin icinde yumurtalari ve yagi yaklasik 2 dakika kadar cirpin
2. Sütü, tuzu ve toz sekeri ekleyip cirpmaya devam edin
3. Misir ununu, unu, kabartma tozunu ve ince kiyilmis pirasalari ilave edip kivamli bir hamur elde edin
4. Yaglanmis bir firin kabina yayin
5. Misir ekmegini önceden isitilmis 180°C derecelik firinda pisirin
6. Pistikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ve istege göre tost makinesinde kizartip sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder