Malzemeler:
- 10 adet domates
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber
- 1 L soguk su
- 10 adet domates
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi un
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet büyük boy sogan
- 3 dis sarimsak
- Tuz, karabiber
- 1 L soguk su
- 3 dal taze kekik
Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve un kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Salçayi ve iri dogranmis domatesleri ekleyin
4. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
5. Pisen çorbayi blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
6. Taze kekikleri ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin ve sicak servis edin
1. Iri dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve un kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Salçayi ve iri dogranmis domatesleri ekleyin
4. Soguk suyu ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
5. Pisen çorbayi blenderdan geçirin ve süzgece alip süzün
6. Taze kekikleri ekleyip bir tasim daha kaynattiktan sonra altini kapatin ve sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder