Malzemeler:
- 550 gr tam bugday unu
- 550 gr tam bugday unu
- 375 ml ilik su
- 16 gr yas maya
- 10 gr tereyagi
- 6 gr toz seker
- 8 gr tuz
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri mutfak robotuna alip düsük devirde 10 dakika yogurun
2. Yogurulan hamurun üzerini örtüp 20 dakika oda isisinda dinlendirin
3. Dinlenen hamuru kabin icinden alip gazini cikartin ve yuvarlayip tekrar kaba alin ve üzerini örtüp 50 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4. Mayalanan hamuru 2 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis baton kek kalibina yerlestirin
5. Tekrar 50 dakika mayalandirdiktan sonra ekmegi önceden isitilmis 210°C derecelik firinda 40 dakika pisirin
6. Pisen ekmegi firin teline alip sogumaya birakin ve soguduktan sonra servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder