Malzemeler:
Balkabagi icin:
Balkabagi icin:
- 2 dilim balkabagi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber
- Tuz
Diger malzemeler:
- 1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
- 1 su bardagi kirmizi lahana tursusu (ev yapimi)
- 3 dal taze sogan
- 1/8 demet dereotu
- Susam
Sos icin:
- 1 yemek kasigi tahin
- 1 yemek kasigi tane hardal
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1/2 limonun suyu
- 1 yemek kasigi bal
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Iri dilimlenmis kabaklari yagli kagitla kaplanmis bir firin tepsisine dizip üzerine zeytinyagi, kirmizi toz biber ve tuz gezdirip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verip üzerleri kizarana kadar pisirin
1. Iri dilimlenmis kabaklari yagli kagitla kaplanmis bir firin tepsisine dizip üzerine zeytinyagi, kirmizi toz biber ve tuz gezdirip önceden isitilmis 200°C derecelik firina verip üzerleri kizarana kadar pisirin
2. Ayri bir kabin icinde diger malzemeleri karistirin
3. Sos icin bir kavanoza bütün malzemeleri alip kapagini kapatin ve kavanozu sallayarak karistirin
4. Hazir olan kabaklari mercimeklere ekleyip sosu ilave edin ve herseyi harmanlayip servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder