7 Kasım 2025 Cuma

BULGURLU PAZI YEMEGI



Malzemeler:
- 3 demet pazi
- 1 adet sogan
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- 2 su bardagi sicak su
- 1/2 cay bardagi bulgur

Hazirlanisi:
1. Derin bir tavaya tereyagini ve ayçiçek yagini alip yemeklik dogranmis sogani ekleyin ve soteleyin
2. Üzerine iyice temizlenip iri iri dogranmis pazilari ekleyin
3. Pazilar hafif eridikten sonra salçalari, kirmizi toz biberi, bulguru, tuzu ve karabiberi katip karistirin
4. Üzerine sicak suyunu ve bulgurlari ekledikten sonra önceden 15-20 dakika kadar pisirin
5. Pazilar suyunu biraz çektikten ve bulgurlar sistikten sonra altini kapatip 20 dakika dinlendirip sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder