Malzemeler:
- 2 adet sogan
- 1/4 adet lahana
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 2 adet sogan
- 1/4 adet lahana
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 su bardagi süzme yogurt
- 2 su bardagi yogurt
- 1 dis sarimsak
- 1 cay kasigi toz seker
- Tuz
- 1 dis sarimsak
- 1 cay kasigi toz seker
- Tuz
Sos icin:
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 4 adet Edirne biberi (minik dogranip, haslanmis)
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- Tuz
- 1 tatli kasigi bal
Hazirlanisi:
1. Soganlari ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine ince dogranmis lahanalari, tuzu ve toz sekeri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Lahanalar suyunu cektikten sonra atesten alip sogumaya birakin
4. Lahanalari bir miktar tuz ve sarimsakla karistirilmis yogurt ile karistirip servis tabagina alin
5. Üzerine icin bir tavaya sos malzemelerini alip 2 dakika kavurun ve lahanalarin üzerine gezdirip servis edin
1. Soganlari ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine ince dogranmis lahanalari, tuzu ve toz sekeri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Lahanalar suyunu cektikten sonra atesten alip sogumaya birakin
4. Lahanalari bir miktar tuz ve sarimsakla karistirilmis yogurt ile karistirip servis tabagina alin
5. Üzerine icin bir tavaya sos malzemelerini alip 2 dakika kavurun ve lahanalarin üzerine gezdirip servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder