22 Kasım 2025 Cumartesi

IRMIK HELVASI



Malzemeler:
- 1 su bardagi irmik
- 1 su bardagi toz seker
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi su
- 4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
- 1 çay bardagi kiyilmis ceviz içi

Hazirlanisi:
1. Yagi tencereye alip eritin
2. Üzerine irmigi ekleyip renk alana kadar kavurun
3. Sekeri, suyu ve sütü bir sos tenceresine alip isitin
4. Renk alan irmige cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
5. Sicak sütün yarisini tencereye aktarip karistirin ve kalan yarisini da katin
6. Karistirarak irmiklerin serbetini cekmesini saglayin
7. Helva kivam aldiginda atesten alip üzerini örtün ve 15 dakika dinlendirin
8. Sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder