Malzemeler:
- 3 adet yufka
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardagi soda
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 3 adet yufka
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardagi soda
- 2 adet yumurta
- Tuz
Arasi için:
- 100 gr çeçil peyniri
- 100 gr çeçil peyniri
- 80 gr Izmir tulum peyniri
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
Pisirmek için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1. Yaglanmis tavaya bir adet yufkayi serin
2. Ayri bir kabin içinde sütü, sodayi, yumurtalari ve tuzu çirparak karistirin ve bu karisimdan biraz yufkaya sürün
3. Üzerine parçaladiginiz diger yufkayi serpin ve sosla her yerini islatip maydanozlu peynirlerden sepin
4. Tekrar ayni islemi yapip son yufkayi da parçalayip üzerine ekleyin
5. Kalan sosla tekrar islatip kenarlardan sarkan yufka parçalarini ortaya dogru kapatin ve böregi önce yüksek ateste, daha sonra kisik ateste sirasiyla her iki tarafini pisirin
1. Yaglanmis tavaya bir adet yufkayi serin
2. Ayri bir kabin içinde sütü, sodayi, yumurtalari ve tuzu çirparak karistirin ve bu karisimdan biraz yufkaya sürün
3. Üzerine parçaladiginiz diger yufkayi serpin ve sosla her yerini islatip maydanozlu peynirlerden sepin
4. Tekrar ayni islemi yapip son yufkayi da parçalayip üzerine ekleyin
5. Kalan sosla tekrar islatip kenarlardan sarkan yufka parçalarini ortaya dogru kapatin ve böregi önce yüksek ateste, daha sonra kisik ateste sirasiyla her iki tarafini pisirin
6. Sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder