15 Kasım 2025 Cumartesi

YARI YARIYA EKMEGI



Malzemeler:
- 300 gr cavdar unu
- 200 gr tam bugday unu
- 10 gr yas maya
- 8 gr tuz
- 350 ml ilik su

Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 5 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 60 dakika oda isisinda mayalandirin
4. Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alip yuvarlayin ve unlanmis bir ekmek sepetinin icine yerlestirin
5. Üzerini örtüp tekrar 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine un serpip dilediginiz gibi sekillendirin ve önceden isitilmis 230°C derecelik firinda 10 dakika pisirin
7. Daha sonra firinin derecesini 210°C dereceye düsürüp 20 dakika daha pisirin
8. Hazir olan ekmegi firindan alin ve firin telinin üzerinde sogumaya birakin
9. Ekmek soguduktan sonra servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder