Malzemeler:
Anne köftesi icin:
- 800 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Anne köftesi icin:
- 800 gr yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Kremali ispanak icin:
- 500 gr ispanak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi krema
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 1 cay bardagi krema
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfteyi buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
4. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
5. Kremayi ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
6. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirip kremali ispanak ve eristeyle sicak servis edin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfteyi buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Kremali ispanak icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
4. Üzerine iri dogranmis ispanaklari ve baharatlari ekleyip sotelemeye devam edin
5. Kremayi ekleyip hafif cektirin ve atesten alin
6. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirip kremali ispanak ve eristeyle sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder