Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü (dilimlenmis)
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- 3 adet havuc
- 3 adet havuc
- 2 adet cariston biber
- 2 adet kapya biber
- Maydanoz
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 200 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 200 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Balkabakli patates püresi icin:
- 5 adet patates
- 5 adet patates
- 1 büyük dilim balkabagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
3. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
4. Hepsini kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5. Balkabakli patates püresi için patatesleri ve kabaklari soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Patatesler ve kabaklar yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
7. Marine edilmis tavuklar hafif yagli bir tavada kizartin ve üzerine havuc ve biberleri ekleyin
8. Tavuklar pistiginde köri sosu ve balkabakli patates püresiyle sicak servis edin
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin
3. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin
4. Hepsini kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
5. Balkabakli patates püresi için patatesleri ve kabaklari soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Patatesler ve kabaklar yumusadiginda suyunu süzün ve kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
7. Marine edilmis tavuklar hafif yagli bir tavada kizartin ve üzerine havuc ve biberleri ekleyin
8. Tavuklar pistiginde köri sosu ve balkabakli patates püresiyle sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder