30 Kasım 2025 Pazar

ACILI LAHANA TURSUSU



Malzemeler:
- Lahana
- 10 adet aci kil biber
- 6 dis sarimsak
- 6,75 su bardagi (kaynatilip sogutulmus) su
- 2,75 su bardagi sirke
- 4 yemek kasigi tuz
- 5,5 yemek kasigi toz seker

Hazirlanisi:
1. Biberleri ve lahanayi yikayip dilimleyin
2. Ayri bir kabin içinde tursu suyunu hazirlayin
3. Tursu suyu için suyu, sirkeyi, tuzu ve toz sekeri büyük bir kaba alip tuz ve seker eriyene kadar karistirin
4. Tursu malzemelerini kavanozlara bölüstürün, üzerine soguk tursu suyunu döküp kapaklarini iyice kapatin
5. Tursulari karanlik ve serin ortamda en az 1 ay beklettikten sonra dilediginiz gibi tüketebilirsiniz

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder