Malzemeler:
- 1 kupa tosya pirinç
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 kupa tosya pirinç
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz
- 1 yemek kasigi kurutulmus sebze karisimi
Hazirlanisi:
1. Pilav için bir tencerede yikanmis pirincleri yagda kavurun
2. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri, kurutulmus sebze karisimini ve tuz ekleyin
3. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve atesten alip demlenmeye birakin
4. Hazir olan pilavi sicak servis edin
1. Pilav için bir tencerede yikanmis pirincleri yagda kavurun
2. Üzerine sicak su, limon suyunu, sekeri, kurutulmus sebze karisimini ve tuz ekleyin
3. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve atesten alip demlenmeye birakin
4. Hazir olan pilavi sicak servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder