Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 1 s.b. haslanmis yesil mercimek
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet havuç
- 2 adet salatalik
- 3 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 1 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1) Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2) Ayri bir tavanin içine yemeklik dogranmis sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3) Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4) Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5) Üzerine minik dogranmis tursulari ve salataliklari, haslanmis yesil mercimegi, ince kiyilmis maydanozu, nar eksisini veya limon suyunu ve baharatlari ekleyip karistirin
6) Kisiri soguk servis edin
Afiyet olsun :)
21 Haziran 2019 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder