22 Haziran 2019 Cumartesi

EV YAPIMI RECEL TARIFLERI

Malzemeler:
*Kiraz reçeli için:
- 1 kg kiraz
- 3 s.b. toz seker
- ¼ adet limonun suyu

*Cilek reçeli için:
- 1 kg taze çilek
- 4 s.b. toz seker
- 1/4 adet limonun suyu
- 1/2 ç.b. su

*Karisik kirmizi meyve reçeli için:
- 300 gr karisik kirmizi meyve (çilek, bögürtlen, yaban mersini, kirmizi dut, frenk üzümü, visne, kiraz,…)
- 200 gr toz seker
- 1 t.k. limon suyu

Hazirlanisi:
1) Kiraz reçeli için kirazlari yikayip ayiklayin ve cam bir kabin içine alip üzerine sekeri ekleyin ve 3 saat üzeri kapali bir sekilde oda isisinda bekletin. Kirazlarin suyu çiktiginda malzemeyi çelik tencereye alip üzerine limon suyunu ilave edip kaynamaya alin. Ilk 5 dakika yüksek ateste, daha sonra reçel kalinlasana kadar kisik ateste pisirin. Hazir olan reçeli kavanozlara bölüstürdükten sonra kapaklarini kapatip ters çevirip sogumaya birakin. Reçel tamamen soguduktan sonra serin ve karanlik bir yerde tüketeceginiz zamana kadar muhafaza edin
2) Cilek reçeli için bütün malzemeleri bir tencereye alip reçel kivam alana kadar kaynatin ve daha sonra kavanozlara bölüstürüp serin ve karanlik ortamda muhafaza edin
3) Karisik kirmizi meyve reçeli için meyveleri bir tencereye alip üzerine toz sekeri gezdirin ve en az 2 saat oda isisinda bekletin. Meyveler suyunu saldiktan sonra atese alin. Önce yüksek ateste daha sonra kisik ateste, toplamda 10 dakika kadar kaynatin. Son olarak limon suyunu ilave edip hazir olan reçeli atesten alin. Kavanozlara bölüstürün, agzini kapatin ve sogumasi için bir kenara alin. Reçeli buzdolabinda muhafaza edip tüketebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder