8 Haziran 2019 Cumartesi

HAVVA'NIN ELMALI KURABIYESI

Malzemeler:
- 200 gr tereyagi
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. yogurt
- 4 y.k. pudra sekeri
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 s.b. un

*Dolgusu için:
- 4 adet elma
- 4 y.k. toz seker
- 1 t.k. tarçin
- 2 y.k. galeta unu

*Üzeri için: pudra sekeri

Hazirlanisi:
1) Elmalari soyup rendeleyin ve üzerine sekeri ve tarçini ekleyip yüksek ateste soteleyin
2) Elmalar suyunu çekmeye yakin galeta ununu katip 2-3 dakika kadar daha pisirin ve sogumasi için bir kenara alin
3) Hamur için büyük bir kaba tereyagini ve pudra sekerini alip krema haline getirin
4) Üzerine diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edin
5) Iki yagli kagit arasinda yaklasik 3 mm kalinliginda açip yuvarlak bir kalipla kesin
6) Aralarina elmali harçtan doldurup yarim ay seklinde kapatin
7) Kurabiyeleri yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 170 derecelik firina verip 20-25 dakika pisirin
8) Pisen kurabiyeler tamamen soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder