Malzemeler:
- 1 kg tam bugday unu
- 1 y.k. tuz
- 1 y.k. kekik
- 2 y.k. kuru maya
- 4 y.k. zeytinyagi
- 800 ml su
*Üzeri için:
- 28 adet kuru domates
- 1 ç.b. zeytinyagi
- Tuz, kekik
Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri mutfak robotuna ( = standmixer) alin ve yogurma islemine baslayin
2) Hamur en az 10 dakika yogurulduktan sonra 2 esit bezeye bölün ve 1 saat mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurlari yaglanmis tepsilere yayin
4) Parmak uçlarinizla sekil verdikten sonra kuru domatesleri hamurun içine bastirin ve üzerine zeytinyagi gezdirin
5) Kekik ve tuz serpip focaccia'yi önceden isitilmis 230 derecelik firina verin
6) Focaccia nar gibi kizardiktan sonra firindan alip üzerine tekrar bir miktar zeytinyagi sürüp sicak servis edin
Afiyet olsun :)
26 Haziran 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder