Malzemeler:
- 4 adet patlican
- Kizartmak için sivi yag
*harci için:
- 400 gr kusbasi dana eti
- 2 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. kekik
- 1 adet kesme seker
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: dilimlenmis biber
*Pisirmek için: sicak su + tuz
Hazirlanisi:
1) Patlicanlari iri küpler halinde dograyip kizartin ve bir kagit havluyla kaplanmis tepsiye alin
2) Bir tavanin içinde kusbasi dana etini, sogani ve biberleri yagda soteleyin
3) Üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyin
4) Son olarak sekeri ekleyip altini kapatin
5) Isiya dayanikli firin kabina önce kizarmis patlicanlari koyun, üzerine kusbasi dana etli harci yayin
6) Yemegi dilimlenmis biberlerle süsleyin, sicak suyunu ilave edip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 20-30 dakika kadar pisirin
7) Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
11 Haziran 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder