Malzemeler:
- 400 gr sarmalik yaprak
*Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 s.b.)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber
*Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Ayçiçek yagi
- Limon suyu
Hazirlanisi:
1) Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin
2) Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
3) Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
4) Yapraklari bu harç ile sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
5) Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
6) Sarmalar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirip daha sonra servis edin
Afiyet olsun :)
4 Haziran 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder