Malzemeler:
*Köfte için:
- 500 gr orta yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. galeta unu veya ekmek içi
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon
*Diger malzemeler:
- 1 adet ramazan pidesi
- Salçali sos
- 2 adet közlenmis domates
- 8 adet közlenmis biber
- 1 kase yogurt
- 3-4 y.k. eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1) Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve ceviz büyüklügünde köfteler elde edip yagda veya mangalda pisirin
2) Pideyi minik küp seklinde dograyip servis yapacaginiz tabaklari bölüstürün
3) Üzerlerine hazirlamis oldugunuz salçali sostan dilediginiz miktarda gezdirin. Ne çok vicik vicik ne de kuru kalacak sekilde olsun!
4) Salçali soslu pidelerin üzerine köfteleri dizin, közlenmis domates ve biberle süsleyin
5) Yemegin yanina birkaç kasik yogurt ilave edin
6) Son olarak köftelerin üzerine bir miktar kizgin tereyagi gezdirip kebabi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
29 Haziran 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder