Malzemeler:
- 20 gr yas maya
- ½ s.b. ilik süt
- ½ s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- ½ t.k. tuz
- 100 ml maden suyu
- Alabildigi kadar un
*Iç harci için:
- 3 adet haslanmis patates
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
*Üzeri için:
- Yumurta sarisi
- Susam
- Keten tohumu
Hazirlanisi:
1) Haslanmis patatesleri bir çatal yardimiyla biraz ezin ve baharatlarla tatlandirip daha sonra kullanmak için bir kenara alin
2) Bütün malzemeleri bir kabin içine alip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Üzerini bir bezle örtüp 35 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamuru ceviz büyüklügünde bezelere bölüp içine patatesli harçtan koyup yuvarlayin ve önceden yagli kagit ile kaplanmis firin tepsisine dizin
4) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 35 dakika mayalanmaya birakin
5) Ikinci kez mayalanan pogaçalarin üzerlerine yumurta sarisi sürüp susam ve keten tohumu serptikten sonra önceden isitilmis 180 derecelik firina verip 35-40 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun :)
4 Haziran 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder