13 Haziran 2019 Perşembe

CHILI SOSLU ETLI WOK + BUHARDA KIRMIZI PATATES

Malzemeler:
*Wok için:
- 500 gr dana eti
- 2 adet havuç
- 3 adet kirmizi paprika
- 2 adet kabak
- 2 dis sarimsak
- 1 ç.b. konserve misir
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2-3 y.k. chili sosu
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. köri
- Tuz, karabiber

*Patates için:
- 1 kg kirmizi patates
- 1 y.k. margarin
- 1 ç.b. su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Chili soslu etli wok için sebzeleri jülyen usulü kesip ayri ayri soteleyin
2) Etleri jülyen usulü dograyip wok tavasinda sarimsak ve baharatlarla birlikte tamamen pisene kadar soteleyin
3) Sebzeleri etlere ekleyip chili sosunu ilave edin, hepsini harmanlayin ve bu sekilde bir 5 dakika kadar daha pisirin
4) Buharda patates için kapakli bir tencerede margarini eritin ve içine iyice temizlenmis kabuklu patatesleri ekleyin
5) Üzerine tuzu serpip karistirin. Suyunu ilave edip kapagini örtün. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
6) Pisen patatesleri hazir olan chili soslu etli wok ile birlikte sicak servis edin

NOT: Ev yapili chili sosunun tarifini blogumuzda bulabilirsiniz!

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder