Malzemeler:
- 40 kuru patlican
*Içi için:
- 2 adet sogan
- 1/2 s.b. zeytinyagi
- 400 gr pirinç
- 1 y.k. biber salçasi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 t.k. kuru nane
- 1 t.k. pul biber
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. kimyon
- 2 adet kesme seker
- 2-3 y.k. nar eksisi
- Tuz
*Sosu için:
- 1 s.b. sumak
- 2 s.b. kaynar su
- 1 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. tuzlu sebze cesnisi
- ½ adet limonun suyu
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Kuru patlicanlari 10-15 dakika kadar haslayin, suyun süzün ve bir kenarda sogumaya birakin
2) Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari diger malzemelerle birlikte sirasiyla kavurun ve hazir olan iç harci sogumaya birakin
3) Dolmalari yarim doldurup esit miktarda tencereye dizin veya dolmalarin yarisini hemen pisirip diger yarisini bir kaba koyup derin dondurucuda saklayin
4) Suyu için sumagi kaynar suyla demlendirip süzün ve üzerine diger sos malzemelerini ekleyip karistirin
5) Tenceredeki dolmalarin üzerine bir tabak örtüp sosunu ekleyin ve yaklasik 50 dakika kadar kisik ateste pisirin
6) Pisen kuru patlican dolmalarinin altini kapatip bir kenara alin, dinlenip tamamen ilindiktan sonra servis edin
Afiyet olsun :)
4 Haziran 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder