Malzemeler:
*Tavuk için:
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yesil biber
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, köri, kirmizi toz biber
*Püre için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 ç.b. süt
*Karnabahar için:
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 3 y.k. margarin
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Körili tavuk için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2) Üzerine jülyen usulü dogranmis havucu ve biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin
3) Yemege baharatlarini katip tadini kontrol edin ve ara ara karistirarak tüm malzemeler tamamen pisene kadar orta ateste pisirin
4) Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
5) Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
6) Karnabahari önce çiçeklere, daha sonra uzunlamasina parçalara bölün. Böldükten sonra bir teflon tavada margarini eritip kizdirin ve karnabaharlari içine atin
7) Karabiberini ve tuzunu ilave edip soteleyin
8) Hazir olan yemekleri hep birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
9 Haziran 2019 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder