4 Haziran 2019 Salı

DIZME TEPSI KEBABI

Malzemeler:
- 2 adet patlican
- 2 adet kabak
- 2 adet domates
- 2 adet sogan

*Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber

*Sosu için:
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 s.b. sicak su
- Tuz, pul biber

Hazirlanisi:
1) Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun. Sekillendirin ve bir kenara
2) Sebzeleri yikayip halka halka dilimleyin
3) Sirasiyla köfte ve sebzelerden olusacak sekilde malzemeleri firin kabina dizin
4) Ayri bir kasede sos malzemelerini karistirin ve yemegin üzerine gezdirin
5) Yemegin üzerini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin
6) Daha sonra üzerini açip yemegi tekrar firina verin, kizarinca sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder