Malzemeler:
- 250 gr taze fasulye
- 1 y.k. tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 y.k. un
- 2 s.b. tavuk suyu
- 5 s.b. sicak su
- 1 s.b. yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Sogani incecik dograyip yagda kavurun. Ince dogranmis fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
2) Suyu ve tavuk suyunu ilave edip kisik ateste haslanmaya birakin
3) Ayri bir kasede yumurta sarisini, unu ve yogurdu çirpin
4) Fasulyeler pistiginde çorbanin suyundan bir kaç kepçe alip yogurtlu karisima ekleyip ilitin
5) Ilittiginiz karisimi karistirarak tencereye ekleyip baharatlarla tatlandirdiktan sonra 2 dakika daha kaynatip altini kapatin
6) Biraz dinlenen çorbayi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
11 Haziran 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder