21 Haziran 2019 Cuma

KIYMALI MILFÖY BÖREKLER (20 adet)

Malzemeler:
- 1 paket milföy (10'lu)

*Içi için:
- 200 gr dana kiyma
- 2 adet biber
- 1 adet sogan
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber, kekik, pul biber

*Üzeri için:
- 3 adet yumurta sarisi + 1 t.k. yogurt
- Susam, keten tohumu

Hazirlanisi:
1) Iç harci için bütün malzemeleri mutfak robotuna atip püre haline gelene kadar kiyin ve bir kaseye aktarin
2) Milföyleri ortadan ikiye bölüp 20 adet kare elde edin
3) Üzerlerine hazirlamis oldugunuz iç harcindan esit miktarda 20 adet milföye bölüstürün ve üçgen/muska olacak sekilde katlayin
4) Hazir olan kiymali milföy böreklerini yagli kagitla kapli firin tepsisine dizin, üzerlerine bir kasede çirpilmis yumurta sarisi ve yogurt karisimindan sürün
5) Böreklerin üzerlerine susam ve keten tohumu serpin, önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
6) Pisen milföy böreklerini sicak, ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder