Malzemeler:
*Tavuk için:
- 500 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 ç.b. konserve misir
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1/2 ç.b. bbq sosu
- 1 ç.b. sicak su
- Tuz, karabiber
*Püre için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. tereyagi
- 1 ç.b. süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
*Brüksel lahanasi için:
- 500 gr haslanmis Brüksel lahanasi
- 1 y.k. margarin
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) BBQ soslu tavuk için yagi derin bir tavaya alip üzerine kusbasi dogranmis tavuk gögsünü ve bir miktar karabiberi ekleyip tavuk pisene kadar soteleyin
2) Sotelenen tavuklari bir kaseye alin. Ayni yagin içine sirasiyla jülyen usulü kesilmis sebzeleri atip pisirin
3) Pisen sebzelerin üzerine tavuklari, bbq sosunu, konserve misir tanelerini, istege göre tuzu ve sicak suyu ekleyip bir tasim daha kaynatin
4) Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
5) Patatesler yumusadiginda suyunu süzün. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin. Baharatlarini ekleyip pürenin tadini kontrol etmeyi ihmal etmeyin
6) Sotelenmis Brüksel lahanasi için önceden haslanmis lahanalari tavada yag ile soteleyin. Baharatlarla tatlandirin
7) Hazir olan yemekleri hep birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
27 Haziran 2019 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder