Malzemeler:
- 4 y.k. tereyagi
- 3 y.k misir unu
- 1 s.b. sicak süt
- 1,5 s.b sicak su
- 200 gr kolot peyniri
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Tereyagini sahanda eritin, üzerine misir ununu ekleyip kavurun
2) Sicak su-süt karisimini yavas yavas kavrulmus misir ununa ilave edip hizlica karistirin
3) Muhlama kivam almaya basladiginda altini kisip üzerine parçalanmis kolot peynirini ekleyin
4) Peynir erimeye basladiginda yavasça karistirip istege göre üzerine bir miktar tuz serpin
5) Tereyagi hafif üste dogru çikmaya basladiginda muhlama hazir demektir
6) Muhlamanin altini kapatir kapatmaz servis edin
Afiyet olsun :)
22 Haziran 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder