Malzemeler:
- 3 adet közlenmis patlican
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. un
- 1 s.b. süt
- 1 L su veya tavuk suyu veya sebze suyu
- Tuz, karabiber
- 1 tutam muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Tereyagini bir tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çikana kadar kavurun
2) Üzerine közlenmis, kabuklari soyulmus ve incecik kiyilmis patlicanlari ekleyin
3) Sütü, suyu/tavuk suyunu/sebze suyunu ilave edip çorbayi bir çirpacak yardimiyla karistirarak kaynatin
4) Tuz, karabiber ve istege göre bir tutam muskat cevizi rendesiyle tatlandirin
5) Hazir olan çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
4 Haziran 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder