Malzemeler:
- 1 kg kiraz
- 3 s.b. toz seker
- ¼ adet limonun suyu
Hazirlanisi:
1) Kirazlari yikayip ayiklayin ve cam bir kabin içine alip üzerine sekeri ekleyin ve 3 saat üzeri kapali bir sekilde oda isisinda bekletin
2) Kirazlarin suyu çiktiginda malzemeyi çelik tencereye alip üzerine limon suyunu ilave edip kaynamaya alin
3) Ilk 5 dakika yüksek ateste, daha sonra reçel kalinlasana kadar kisik ateste pisirin
4) Hazir olan reçeli kavanozlara bölüstürdükten sonra kapaklarini kapatip ters çevirip sogumaya birakin
5) Reçel tamamen soguduktan sonra serin ve karanlik bir yerde tüketeceginiz zamana kadar muhafaza edin
Afiyet olsun :)
8 Haziran 2019 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder