Malzemeler:
Hamuru için:
Hamuru için:
- 500 gr Un
- 8 gr tuz
- 35 gr toz seker
- 150 gr tereyagi
- 130 ml süt
- 2 adet yumurta
- 30 gr maya
- 8 gr limon zest
Üzeri için:
- 1 adet yumurta (cirpilmis)
- 100 gr iri kiyilmis badem
- Pudra sekeri
Pastaci kremasi için:
- 250 ml süt
- 25 gr misir nisastasi
- 50 gr toz seker
- 1 cay kasigi vanilin
Badem kremasi için:
- 60 gr tereyagi (oda isisinda)
- 2 adet yumurta sarisi
- 60 gr toz badem
- 60 gr pudra sekeri
- 10 gr un
Hazirlanisi:
1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
1. Hamur için bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Elde ettiginiz hamuru bir kaba alip üzerini örtün ve 20 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Pastaci kremasi icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip cirparak pisirin
4. Kivam alan kremayi atesten alip bir kaba aktarin ve üzerine strec folyo örtüp buzdolabinda sogumaya birakin
5. Badem kremasi için tereyagini ve yumurta sarilarini bir kaba alip cirpin
6. Üzerine toz bademi, pudra sekerini ve unu ekleyip spatulayla karistirin
7. Elde ettiginiz badem kremasini buzdolabina alip dinlendirin
8. Mayalanan hamuru unlanmis tezgahta 3 mm kalinliginda enine 20 cm boyuna 60 cm olacak sekilde acin
9. Pastaci kremasini buzdolabindan alip badem kremasiyla karistirin
10. Homojen bir krema elde ettiginizde hamurun üzerine yayin ve role haline getirin
11. 3 cm kalinliginda parcalara bölüp yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve üzerini örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
12. Mayalanan cöreklere cirpilmis yumurta sürüp iri kiyilmis badem serpin ve önceden isitilmis 200°C derecelik firinda 18 dakika pisirin
13. Cörekler ilindiktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder