Malzemeler:
Somon için:
- 2 parça somon baligi
- 1 adet sogan
- 1 adet limon
- Tuz, karabiber
Somon için:
- 2 parça somon baligi
- 1 adet sogan
- 1 adet limon
- Tuz, karabiber
Kitir mantosu için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi panko
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 3 yemek kasigi panko
- 1 tatli kasigi cajun baharati
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Baliklar icin bir firin bakina soganlari halka seklinde dograyip dizin ve üzerine temizlenmis somon bakliklarini yerlestirin
2. Baliklari tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandirin
3. Bir kabin icinde kitiri hazirlayin
4. Kitir icin bütün malzemeleri bir kaba alip parmak uclarinizla ovun ve islak kum sekli aldiginda baliklarin üzerine yerlestirin
5. Son olarak üzerine limon dilimi koyup önceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dakika pismeye birakin
6. Ara ara tepside olusan sostan üzerine gezdirip pisirmeye devam edin
7. Pisen somonlari sicak servis edin
1. Baliklar icin bir firin bakina soganlari halka seklinde dograyip dizin ve üzerine temizlenmis somon bakliklarini yerlestirin
2. Baliklari tuz, karabiber ve limon suyuyla tatlandirin
3. Bir kabin icinde kitiri hazirlayin
4. Kitir icin bütün malzemeleri bir kaba alip parmak uclarinizla ovun ve islak kum sekli aldiginda baliklarin üzerine yerlestirin
5. Son olarak üzerine limon dilimi koyup önceden isitilmis 200 derecelik firinda 20 dakika pismeye birakin
6. Ara ara tepside olusan sostan üzerine gezdirip pisirmeye devam edin
7. Pisen somonlari sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder