Malzemeler:
- 500 gr bugday unu
- 300 ml ilik su
- 40 gr yas maya
- 10 gr tuz
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 150 gr siyah zeytin
Hazirlanisi:
1. Yas mayayi ilik suda eritin
2. Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip üzerine yavas yavas eritilmis mayayi ekleyin ve el mikseriyle yaklasik 10 dakika çirparak hamur haline getirin
3. Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 12 saat buzdolabinda dinlendirin
4. Dinlenen hamurun gazini unlu tezgahta alin, icine ince dogranmis zeytinleri ekleyin ve dikdörtgen sekillendirip pisirme kagidiyla kaplanmis döküm tencerenin içine koyun ve üzerine iyice bastirin
5. Tencerenin kapagini örtüp oda isisinda 1 saat daha mayalandirin
6. Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine su sürün ve bir biçak yardimiyla kesikler atip dilediginiz gibi sekillendirin
7. Ekmegi önceden isitilmis 245 derecelik (fanli!) firina verip 45 dakika pisirin
8. Pismesine son 10 dakika kala tencerenin kapagini açin ve ekmegi devam pisirin ki üzeri de güzelce kizarsin
9. Hazir olan ekmegi firindan alin, tencereden çikarip firin telinin üzerinde sogutun ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder