Malzemeler:
- 1 su bardagi irmik
- 3/4 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi süt
- 4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
- 1 çay bardagi kiyilmis ceviz içi
- 1 su bardagi irmik
- 3/4 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi süt
- 4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
- 1 çay bardagi kiyilmis ceviz içi
Hazirlanisi:
1. Yagi tencereye alip eritin
2. Üzerine irmigi ekleyip renk alana kadar kavurun
3. Sekeri ve sütü bir sos tenceresine alip isitin
4. Renk alan irmige cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
5. Sicak sütün yarisini tencereye aktarip karistirin ve kalan yarisini da katin
6. Tencerenin üzerini örtüp kisik ateste sütünü çekip irmiklerin üzeri göz göz olana kadar pisirin
7. Helvayi karistirin ve altini kapatip 15 dakika dinlendirin
8. Sicak servis edin
1. Yagi tencereye alip eritin
2. Üzerine irmigi ekleyip renk alana kadar kavurun
3. Sekeri ve sütü bir sos tenceresine alip isitin
4. Renk alan irmige cevizi ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
5. Sicak sütün yarisini tencereye aktarip karistirin ve kalan yarisini da katin
6. Tencerenin üzerini örtüp kisik ateste sütünü çekip irmiklerin üzeri göz göz olana kadar pisirin
7. Helvayi karistirin ve altini kapatip 15 dakika dinlendirin
8. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder