Malzemeler:
- ½ çay bardagi pirinç
- 5 yemek kasigi yogurt
- 1,5 yemek kasigi un
- ½ çay bardagi pirinç
- 5 yemek kasigi yogurt
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 dis sarimsak
- 6 su bardagi sicak su
- Tuz
- 6 su bardagi sicak su
- Tuz
*Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam kiyilmis taze nane
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tutam kiyilmis taze nane
Hazirlanisi:
1. Pirinçleri önceden yaklasik 1 su bardagi su ile haslayin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu, yumurta sarisini ve 1 su bardagi suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3. Kalan 4 su bardagi suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4. Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15 dakika kadar pismeye birakin
5. Ayri bir yerde tereyagini eritin, naneyi ekleyip birkaç saniye kavurup altini kapatin
6. Naneli yagi pisen çorbaya karistirin ve çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Pirinçleri önceden yaklasik 1 su bardagi su ile haslayin
2. Ayri bir kabin içine unu, yogurdu, yumurta sarisini ve 1 su bardagi suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3. Kalan 4 su bardagi suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4. Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15 dakika kadar pismeye birakin
5. Ayri bir yerde tereyagini eritin, naneyi ekleyip birkaç saniye kavurup altini kapatin
6. Naneli yagi pisen çorbaya karistirin ve çorbayi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder