Malzemeler:
- 1 su bardagi arpa sehriye
- 1 su bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- Tuz
- 2 su bardagi sicak su
- 1 çay bardagi misir
- 4 dal taze sogan
- 4 adet kornison tursusu
- 1 adet rendelenmis havuc
- 1 adet kapa biberi
- 1 adet çarliston biber
- 1 su bardagi haslanmis nohut
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam maydanoz
Sosu için:
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kasigi hardal
- 2 yemek kasigi bal
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Sehriyeleri bir pilav tenceresine alip yagla biraz kavurun
1. Sehriyeleri bir pilav tenceresine alip yagla biraz kavurun
2. Üzerine sicak suyu ve tuzu ekleyip pismeye birakin
3. Pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
4. Sehriyeler soguduktan sonra diger malzemelerle birlikte bir kaba aktarin
5. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder