Malzemeler:
- 1 kase hașlanmıș nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- ½ çay bardagi sıvı yağ
- 4 kupa sıcak su
- 1 kesme șeker
- Tuz
- 2-3 damla limon
- 1 kase hașlanmıș nohut
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- ½ çay bardagi sıvı yağ
- 4 kupa sıcak su
- 1 kesme șeker
- Tuz
- 2-3 damla limon
Hazirlanisi:
1. Kalın tabanlı bir tavaya sıvı yağ ve tereyagini koyup eritin
1. Kalın tabanlı bir tavaya sıvı yağ ve tereyagini koyup eritin
2. Üzerine yıkanmıș olan pirinçleri ekleyip iyice kavurun
3. Kavrulmuș olan pirinçlere suyunu ekledikten sonra nohutları, șekeri, tuzu ve limonu ilave edin
4. Pirinçler suyunu çektikten sonra pilavı demlenmeye bırakın.
5. İyice demlendikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder