Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 çay kasigi sarimsak tozu
- Tuz
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 çay kasigi sarimsak tozu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ekleyip bir miktar kavurun
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve sarimsak tozunu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin, pilavlik bulguru ekleyip bir miktar kavurun
2. Üzerine sicak suyu, tuzu ve sarimsak tozunu ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
3. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
4. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder